Varik ja Daiders said Belgias teise koha

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmameistrivõistluste kaheksandal etapil jätkasid Kert Varik ja tema lätlasest korvimees Lauris Daiders häid sõite.
Maailmameistrivõistluste kaheksandal etapil jätkasid Kert Varik ja tema lätlasest korvimees Lauris Daiders häid sõite. Foto: Rauno Kais

Lommeli liivarajal sõideti külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste kaheksas etapp, kus jätkasid head esinemist Kert Varik ja tema lätlasest korvimees Lauris Daiders. Nad tulid sel etapil teiseks.

Eesti mootorrattaspordi föderatsiooni peasekretär Rauno Kais märkis, et Kert Varik ja Lauris Daiders alustasid edukat nädalavahetust juba laupäevases kvalifikatsioonis, kus nad oma sõidu võitsid. Lisaks Varikule oli võistlustules veel üks eestlane, nimelt tegi oma debüüdi Karl-Albert Kasesalu, kes oli Lommelis belglase Kristof Santermansi korvimees. Meeste sõit klappis Kaisi hinnangul hästi, nad olid oma grupi kvalifikatsioonis kaheksandad ja said ka otse finaalidesse.

Pühapäevases esimeses finaalis oli kiireim valitsev maailmameister hollandlane Etienne Bax koos lätlase Kaspars Stupelisega, kelle järel 16 sekundit hiljem lõpetasid Varik ja Daiders. Nendest omakorda 20 sekundit hiljem britid Stuart Brown ja Joe Millard. Santermans ja Kasesalu pääsesid ka kenasti MM-punktidele, olles lõpuks 18. kohal.

Teise võidukihutamise võitis Kaisi sõnutsi ülivõimsalt kümnekordne maailmameister hollandlane Daniel Willemsen kaasmaalase Robbie Baxiga. Esimene sõit neil ebaõnnestus ja nad said sealt ainult ühe punkti. Nende järel ületasid lõpujoone pool minutit hiljem Bax ja Stupelis ning seejärel sama vahega omakorda Varik ja Daiders. Santermans ja Kasesalu seekord punkte ei saanud ja nende tulemuseks märgiti 27. koht.

Kahe sõidu kokkuvõttes jäid Varik ja Daiders Belgia etapil 42 punktiga teiseks.
Kahe sõidu kokkuvõttes jäid Varik ja Daiders Belgia etapil 42 punktiga teiseks. Foto: Allan Laurimäe

Kahe sõidu kokkuvõttes võitsid etapi 47 punktiga Bax ja Stupelis, Varik ja Daiders olid 42 punktiga teised ning 32 punktiga tuli kolmandaks Belgia-Prantsusmaa tiim Arne Dierckens ja Luc Rostingt. Santermans ja Kasesalu said avasõidus teenitud kolme punktiga 23. koha.

MM-liidrid on aga Lommelis viienda koha saanud Belgia-Hollandi paar Marvin Vanluchene ja Ben Van Den Bogaart, kes suurendasid oma edu, sest hollandlasel Koen Hermansil ja prantslasel Nicolas Musset'l  võistlus ebaõnnestus. Nad said sealt kirja ainult neli punkti. Bax ja Stupelis on kolmandad ning Varik ja Daiders tõusid 212 punktiga neljandaks.

Külgvankrite MM-sari jätkub kuu aja pärast Saksamaal Strassbessenbachis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles