Kalamehed võtsid Holstres mõõtu

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna võis Holstre järve kaldal kalapüügivõistlusel näha üle Eesti kokku tulnud kalamehi, kes võidu väikest särge veest välja vinnasid, aga oli ka neid, kes sikutasid maale üle kilo kaaluva latika või keelekaste kõrvale nulliringiga leppisid.

Kalapüügivõistlusel kaasa löönud Meelis Hunt lausus, et tal läks sel aastal neli korda paremini kui eelmisel aastal, sest tänavu õnnestus tal Holstre järvest välja sikutada neli latikat. «Meil on voolavat vett, töötavat inimest, õngekorki ja elavat tuld,» märkis ta ja tõdes, et on ka seda juhtunud, et kui kala ei võta, võtab kalamees. 

Saagi kohta ütles võistlusel osalenud Jaan Krents, et lisaks väiksematele kaladele sattus õnge otsa üks enam-vähem kilone latikas. «See on rahvavõistlus, siin pole väga palju varustust kaasas. Osalejaid on Raplast, Tallinnast, Pärnust, Tartust – peaaegu terve Eesti on siin esindatud,» lausus Krents ning märkis, et rahvale mõeldud kalapüügivõistlus seisneb peamiselt nautimises. «See ei ole tõsiseltvõetav võistlus.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles