Jaanid tõotavad tulla viimase aja vihmarohkeimad

Kristi Tirmaste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiratsis algas suvi neljapäeval kell 13.07 vihmasajuga, mis kindlasti rõõmustas põllumehi ja aiapidajaid. Pikk ja põuane periood on Viljandimaal läbi saanud, sest ääretult suur tuleoht on taandunud keskmisele tasemele või täiesti kadunud.
Viiratsis algas suvi neljapäeval kell 13.07 vihmasajuga, mis kindlasti rõõmustas põllumehi ja aiapidajaid. Pikk ja põuane periood on Viljandimaal läbi saanud, sest ääretult suur tuleoht on taandunud keskmisele tasemele või täiesti kadunud. Foto: Elmo Riig

Viljandimaal tõotab jaaniajal tulla veidike vihma, ent üsna korralikult soojakraade. Hommikuni pidutsejatel tuleb aga soojalt riidesse panna, sest öö on jahe.

Keskkonnaagentuuri ilmateenistuse ilmaprognooside osakonna sünoptik Helve Meitern ütles, et jaaniõhtu tuleb tõenäoliselt üsna kuiv. Väga suurt sadu 23. juuniks ei prognoosita, ent kuna viimastel päevadel on olnud ka niiskust, siis saju võimalus püsib ning oodata võib hoovihma. Suurt tuult Meiterni sõnul ei ole.

23. juuni päeval peaks sooja tulema 18–20 kraadi. Öö on Meiterni sõnul aga jahedam ning soojakraade prognoositakse kõigest seitse või kaheksa. Vihmakeep võiks sünoptiku arvates jaaniööl kaasas olla, kuid püsib ka võimalus, et seda vaja ei lähegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles