Pöörane mees

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Uibo
Andres Uibo Foto: Kristi Markov

Sel nädalal leiab 21. korda aset Suure-Jaani muusikafestival. Selle hinge ja kunstilist juhti Andres Uibot peetakse heas mõttes pööraseks meheks.

Siinkohal on rõõm jagada helilooja Urmas Sisaski muhedat meenutust.

«Olime 20 aastat tagasi Andresega Suure-Jaani poes ja uurisime, kas linnakeses on mõnda trahterit või pubi. Selgus, et ei ole. Siis hakkasid meie suust ideed lendama ja peagi jõudsime mõttele, et võiks teha pubi Arturi Juures. Selle peale võttis müüja külmikust pudeli viina ja sakuskat ning istusime üheskoos laua taha asja arutama. Et Andres oli suur heliloojate Kappide austaja, oligi mõte teha söögikoht seoses nendega. Paika sai pandud ka menüü ja kuna Artur Kapp, olles suurepärane helilooja, oli samas suur viinamees, alustasime temast. Suur tops viina – Artur Kapp. Keskmine tops viina – Villem Kapp. Pisike pits viina – Eugen Kapp. Eugen jõi teadupärast kõige vähem. Ka toidu peale sai mõeldud. Suur rasvane seapraad sai nimeks Orelimehe Kõva Kõhutäis. Ja ennäe imet, varsti oligi Suure-Jaanis püsti pubi Arturi Juures, meie siis Andresega ristiisad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles