Algab saja aarde jaht

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
”Eesti 100 aaret”
”Eesti 100 aaret” Foto: Kuvatõmmis

Muinsuskaitseamet avab täna interaktiivse mängu "Eesti 100 aaret", mis viib huvilised seiklema Eesti kõige tähtsamatesse kultuuri- ja looduspärandiga seotud paikadesse. Nutitelefonis toimiva mängu abil tutvustatakse Eesti Vabariigi juubeliaasta ja Euroopa kultuuripärandi aasta puhul 100 erilise paiga lugu.

Viljandi maakonna mängus osalevad  aarded on Anrepi lõvi Kärstnas, Halliste kirik, Heimtali muuseum, Karksi-Halliste ürgorg, Parika Väikejärv, Viljandi lossimäed ja Lõhavere linnamägi. 

"Mäng sobib sõpruskondadele ja peredele, kes saavad võistluslikult mööda Eestit reisides omavahel teadmistes mõõtu võtta," ütles muinsuskaitseameti avalike suhete nõunik ja mängu eestvedaja Madle Lippus. Tema sõnul annab mäng igaühele võimaluse mänguliselt tutvuda oluliste Eesti paikadega ja muuta nad sel moel meeldejäävaks. "Iga Eesti aarde kohta leiab mängija rakendusest põnevaid infokilde ja saab küsimustele vastates võtta mõõtu teiste aardeküttidega."

Eesti 100 aaret valiti välja 2015. aastal rahvahääletusel ja nende seas on nii kultuuri- kui looduspärandiobjekte. "Aarete hulgas on üldtuntuid nagu Pirita klooster, aga ka peidetud aardeid nagu Alutagusel Poruni ürgmets, kuhu viib vaid üks tee," ütles Lippus.

Mängu mängimiseks tuleb nutitelefoni kasutades minna www.eesti100aaret.ee. Lisaks ajaloole leiab mängu veebilehelt aarete kohta käivaid lugusid ja legende.

Mängimine kestab 2019. aasta sügiseni. Kõik mängijad, kes on kogunud rohkem kui 1/10 maksimaalsest punktisummast ehk 70 punkti, osalevad mängu jooksul loosimistes, mille käigus on võimalik võita auhindu.

Avastusmäng "Eesti 100 aaret" on valminud muinsuskaitseameti eestvedamisel kingitusena Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks.

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info juubelisündmuste kohta www.EV100.ee.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles