Pauluse kogudus saab uue õpetaja

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Praats
Allan Praats Foto: Andrus Eesmaa/Järva Teataja

20 aastat Viljandi Pauluse koguduse õpetajana töötanud Mart Salumäe lahkub suve keskel tööle Kanadasse ning tema asemele valis koguduse nõukogu senise Koeru koguduse õpetaja Allan Praatsi.

Koguduse nõukogu langetas uue õpetaja valiku osas otsuse neljapäeval ning nüüd edastatakse see Eesti Evangeelse Luteri Koguduse (EELK) konsistooriumile, et peapiiskop saaks kirikuseaduses sätestatud korra kohaselt määrata valituks osutunud vaimuliku kogudust teenima.

Tänavu aprillis esitas Mart Salumäe konsistooriumile avalduse, milles palus end vabastada Viljandi Pauluse koguduse õpetaja ametist, sest soovib siirduda EELK Välis-Eesti piiskopkonna teenistusse. Kirikuvalitsus rahuldas 5. aprillil Salumäe avalduse ning kuulutas Pauluse koguduse õpetaja ametikoha vakantseks alates 1. augustist 2011.

Õigeks ajaks ehk 1. maiks esitas kandideerimisavalduse Allan Praats, kes on teeninud 17 aastat Koeru kogudust. 22. mail pidas Praats Viljandi maakirikus proovijutluse ja tutvus kogudusega.

Senine Viljandi Pauluse koguduse õpetaja Mart Salumäe on olnud Viljandis vaimulik 20 aastat ja asub alates 1. augustist teenima EELK Toronto Peetri kogudust. Viljandis peab ta oma viimase jumalateenistuse 10. juulil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles