Riigieksamite tulemused olid paremad kui eelmisel aastal

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti keele riigieksami keskmine tulemus jäi sel aastal Sihtasutus Innove kommunikatsiooni peaspetsialisti Mari Annuse sõnul eelmiste aastatega võrreldes samaks.
Eesti keele riigieksami keskmine tulemus jäi sel aastal Sihtasutus Innove kommunikatsiooni peaspetsialisti Mari Annuse sõnul eelmiste aastatega võrreldes samaks. Foto: Marko Saarm / Sakala

2018. aasta riigieksamite esmased tulemused matemaatikas, võõrkeeltes ja eesti keeles kui teises keeles on eelmise aastaga võrreldes paranenud. Sel aastal sooritas riigieksameid 9161 inimest.  

Eesti keele eksami keskmine tulemus oli sihtasutuse Innove kommunikatsiooni peaspetsialisti Mari Annuse sõnul 62,2 punkti ja eksamit tegi 6529 inimest. Maksimumtulemuse ehk 100 punkti sai tema märkimist mööda sel korral kolm õpilast ning ükski eksami sooritanutest ei kukkunud läbi.

Eesti keele teise keele riigieksamit tegi sel aastal 2037 õpilast ning selle keskmine tulemus 63,4 punkti on 3,3 punkti võrra kõrgem kui eelmisel aastal. 100 punkti sai seitse õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles