Eesti eest nii püssi kui kulbiga

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliitlane Katrin Kivistik suurõppuse «Siil» ajal patrullijakohuseid täitmas.
Kaitseliitlane Katrin Kivistik suurõppuse «Siil» ajal patrullijakohuseid täitmas. Foto: Erakogu

Katrin Kivistik on pensionär. Aga mitte selline, kes kodus nelja seina vahel istuks ja kardinatelt pudenevat tolmu jälgiks. Ta teeb teatrit, kihutab mööda kultuuriüritusi, võtab sõna poliitikas ja – uskuge või mitte – täristab püssi. Ta on nimelt tulihingeline kaitseliitlane.

Sündinud ja koolis käinud on Katrin Kivistik pealinnas, et aga nii tema isa kui ema olid pärit Viljandimaalt, veetis ta kogu oma õpingute vahele jääva vaba aja ema kaksikvenna juures Kärstnas.

«Kärstna oli ja on mu suur armastus,» ütleb ta. «Kõplasin onu juures Kalda talus peedipõldu. Nemad olid mõlemad tädiga kolhoosi kanalapidajad, aitasin ka seal. Kärstnas õppisin ma päriselt tööd tegema. Ja kui olin tubli, sain 20 kopika eest laupäeval rahvamaja juurde vabaõhukino vaatama minna. Lemmikpaigaks oli mul aga Kärstna Kabelimägi koos Anrepi lõviga, mille otsas sai palju turnitud. Ilus lapsepõlv oli.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles