Minister otsib Jämejala turvamurele lahendust

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Jämejajala sundraviosakonna patsientidest on ümbritsevatele inimestele nii ohtlik, et tema küsimusega tegeleb hulk ametnikke justiitsministriga eesotsas.
Üks Jämejajala sundraviosakonna patsientidest on ümbritsevatele inimestele nii ohtlik, et tema küsimusega tegeleb hulk ametnikke justiitsministriga eesotsas. Foto: Marko Saarm

Justiitsminister Urmas Reinsalu kutsel arutasid Jämejala psühhiaatriahaigla turvalisusprobleeme justiitsministeeriumi, sotsiaalministeeriumi, vanglate ja Viljandi haigla esindajad.

Viimastel nädalatel on ajakirjanduses juttu olnud, et Jämejala töötajatel on raske toime tulla varem vanglas olnud ja sundravile saadetud patsiendiga, kes hirmutab personali ja avaldab haiglas filmitud videoid sotsiaalmeedias.

"Sundravi problemaatika tuleb lahendada kahes osas. Lähiperspektiivis on number üks prioriteet tagada inimeste ohutus. Lisaks tuleb haiglal kiiresti koos isiku eestkostja või hooldusõigust omava omavalitsusega tegelda sotsiaalmeedias levivate ja kaaspatsientide põhiõigusi rikkuvate videote mahavõtmisega," teatas justiitsminister Urmas Reinsalu ministeeriumi pressiteenistuse vahendusel. "Pikas perspektiivis aga on oluline üle vaadata kogu sundravi skeem."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles