Keeld kaardimakselt lisatasu võtta tuli kauplusele üllatusena (1)

Eget Velleste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teise ringi kaupluses Sahtel tuli klientidel veel nädal tagasi maksta kaardiga tasudes kaks protsenti rohkem kui sularahaga arveldades, ehkki seadus keelab sellise vahetegemise.
Teise ringi kaupluses Sahtel tuli klientidel veel nädal tagasi maksta kaardiga tasudes kaks protsenti rohkem kui sularahaga arveldades, ehkki seadus keelab sellise vahetegemise. Foto: Elmo Riig

Eelmise nädalani võis Viljandis Jakobsoni keskuses tegutseva taaskasutuskeskuse Sahtel letil näha kaardiga maksma kutsuvat kleepsu ja kohe selle juures silti, mis teatas, et kaardiga tasudes tuleb kaks protsenti rohkem maksta. Seadus sularaha- ja kaardimaksetel sellist hinnavahet teha aga ei luba.

Sahtli omanik Eve Kavak kuulis keelust Sakalalt ning kinnitas, et info muutunud korrast pole temani jõudnud ja kauplus tahtlikult seadust ei rikkunud. Nimelt hakkas nõue hoida hind makseviisist sõltumata sama kehtima alles tänavu jaanuaris.

Muudatus on nii uus, et isegi rahandusministeeriumi peaspetsialist Siiri Suutre arvas Sakala järelepärimise peale esimese hooga, et Sahtlis kehtestatud hinnavahe peaks olema lubatud, sest Eestis kehtib turumajandus. Alles pärast nõupidamist ministeeriumi juristidega tõdes ta, et tulenevalt Euroopa Komisjoni makseteenuste direktiivist on selline hinnaerinevus keelatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles