Päästeamet kutsub elanikke üles tegema jaanituld ohutult

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peotuli
Peotuli Foto: Elmo Riig

Päästeameti peadirektori Kuno Tammearu sõnul on pikk põuaperiood tekitanud looduses hoopis teistsuguse olukorra, kui oleme harjunud. «Päästeamet ei ole minu mäletamist mööda nii varakult ja kogu Eesti territooriumi hõlmavat suure tuleohuga aega välja kuulutanud,» sõnas Kuno Tammearu. Päästeamet on igal aastal teavitanud Eesti inimesi ohutu jaanitule tegemise võtetest, kuid sellel aastal kutsub ta üles olema eriti ettevaatlik.

«Jaanipäevatunde loomiseks piisab ka väikesest lõkkest või turvalisest õueküünlast – oluline on seltskond, kellega jaanipäeva tähistad. Eestlaste jaanipäeva traditsiooniks on suur lõke ja sellest ülehüppamine, kuid sellel aastal kutsume üles tegema lõkkeid suurusega, millest saab üle astuda,» lisas Kuno Tammearu.

Päästeamet kutsub inimesi üles hakkama oma seltskonna jaanipäevalõkke valvuriks ja registreerima oma ohutu lõke siin https://jaanituli.geoape.com/ . Lisaks palutakse hoida silm peal päästeameti Facebooki lehel ja uurida, kuidas võita jaanipäevaks uhke ohutuspakett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles