Lilled tulevad Viljandisse Tootsist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleeile täitsid Tootsi aiandi töötajad Pauluse kiriku mäel olnud tühimiku lilledega, mis tervikpildis peaksid kujutama Viljandi vappi.
Üleeile täitsid Tootsi aiandi töötajad Pauluse kiriku mäel olnud tühimiku lilledega, mis tervikpildis peaksid kujutama Viljandi vappi. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Esimest kevadet on Viljandi kesklinna haljas­alad ja lillepeenrad kaugemalt tulnud aednike hooldada.

Tallinna osaühing Kesklinna Pargid sai mullu riigihanke võitjana kolmeks aastaks enda hoolde Viljandi kesklinna pargid, haljasalad ja tänavad ning Pärnu osaühing Tootsi haljastus hooldab peaasjalikult kesklinna lillepeenraid, kaasa arvatud Arkaadia aeda. Lilled kasvatab Viljandi tarbeks Tootsi aiand.

Üleeile kiskus Arkaadia aia peenardelt kõrgeks sirgunud võililli välja noor abielupaar Triin ja Kristjan Sohlu.

«Meie hoiame korras raekoja ees ja taga oleva roosiaia, sõpruslinnade roosipeenra ja Armeenia köögi juures oleva aia, samuti kastame lilli,» loetles Kristjan Sohlu.

«Põhimõtteliselt võib rahule jääda, kuid alati saab paremini,» ütles Viljandi majandusameti hangete spetsialist Kaidi Braun linna ilu hooldajate tööst kõneldes. Tema sõnul on Tallinna haljastajate niita kõik kesklinna haljasalad alates värvilise purskkaevuga pargist ja lõpetades lossimägedega.

«Eile trimmerdasid kaks meest kella kuuest saadik Trepimäel ning tööjärg jõudis ka endise Rubiini platsi juurde,» rääkis Ursula Mikkor, kes töötab esimest nädalat Kesklinna parkide töödejuhatajana Viljandis.

Homme pügatakse rohukasvu Laidoneri mälestusmärgi juures ja järgmisel nädalal lossimägedes. Purskkaevu park ootavat aga juba järgmist niiduringi.
«Viljandlasena soovin, et linn oleks korras,» lisas Ursula Mikkor.

«Ootame Tartu tänavale ampleid. Need on alati olnud ilusad ja värvirõõmsad,» sõnas notar Kersti Kulla, kelle büroo asub selle tänava ääres.

Nii Kersti Kulla kui tema konsultant Merle Veide ütlesid, et on aastate vältel harjunud Musta tee aiandi töötajate püüdlikkuse ja hoolega, ning arvasid, et käekirja järgi otsustades on nüüd teised tegijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles