Võidu võti oli laste mitmekülgsus

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna kool võitis oma grupis TV 10 olümpiastargi Rakvere gümnaasiumi ja Jakobsoni kooli ees.
Kesklinna kool võitis oma grupis TV 10 olümpiastargi Rakvere gümnaasiumi ja Jakobsoni kooli ees. Foto: Marko Mumm/EKJL

Noorte kergejõustikusarja «TV 10 olümpiastarti» eile lõppenud finaaletapi järel kuulutati esimeses grupis hooaja võitjateks Viljandi Kesklinna kooli lapsed, kes kogusid 45 582 punkti. Teiseks tuli Rakvere gümnaasium 44 411 punktiga ning kolmandaks Viljandi Jakobsoni kool, kes kogus 44 088 punkti.

«See »TV 10« on ikkagi sarivõistlus ja aasta ringi on seal käidud. Selle finaaletapi võit on väga suur asi lastele,» lausus Viljandi kergejõustikutreener Leho Estorn.

45 582 punkti teeniti kõikide etappide peale kokku. «Igast etapist hakkab punkte tulema ja need liidetakse terve aasta peale kokku,» selgitas Estorn ning rääkis, et sarjas on võimalik ka vaid üksikaladel kaasa teha, aga Viljandi koolide eeliseks on, et enam-vähem samad lapsed teevad nii üksialasid kui ka mitmevõistlust. «Meie lapsed on hästi mitmekülgsed. See oligi võidu võti.»

Ka varasematel aastatel on Viljandi koolid selles sarjas edukad olnud. Paalalinna kool on Estorni sõnul võitnud kaks aastat ja Kesklinna koolil oli ka kaks aastat tagasi võit käeulatuses, kuid kettaheite nulli tõttu jäädi sellest ilma.

«Lõpuks sai neil see võit võetud. See on väga tubli tunnustus ja lapsed on kiituse igati ära teeninud.»

«TV 10 olümpiastardi» finaalvõistlus sai teoks 13. ja 14. juunil Pärnu rannastaadionil.

Teises grupis tuli 47. hooaja võitjaks Parksepa keskkool, kes lõpetas hooaja 38 654 punktiga, edestades 34 070 punkti kogunud Käina kooli ja Emmaste põhikooli ühendvõistkonda ning Osula põhikooli, kel õnnestus koguda 33 756 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles