Viljandi valla prügivedu läheb osati kallimaks

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõigile prügiveoga automaatselt liitunuks arvatud Viljandi valla elanikele saadetakse lähemal ajal jäätmeveoleping ja uus hinnakiri.
Kõigile prügiveoga automaatselt liitunuks arvatud Viljandi valla elanikele saadetakse lähemal ajal jäätmeveoleping ja uus hinnakiri. Foto: Elmo Riig

​Augustis muutub segaolmejäätmete vedu paljudele Viljandi valla eramajade omanikele kallimaks. Seitse kuud kehtis seal vabaturuhind, kuid edaspidi hakkab kehtima riigihanke võitnud ettevõtte hinnakiri.

Prügivedaja hinnapakkumisest selgus, et senine vabaturuhind on osale klientidest odavam kui 1. augustist taas toimima hakkav korraldatud jäätmeveo hinnakiri. Vabaturuga ei luba aga seadus jätkata. 

Segaolmejäätmete kuni 140-liitrise mahutiga äraveo maksumus kallineb aktsiaseltsi Eesti Keskkonnateenused hinnakirja järgi 16 senti ja 240-liitrise mahuti äravedu 74 senti. Nimetatud mahutite äravedu korraldas sama aktsiaselts  läinud aasta lõpuni 1 sendi eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles