Volikogus jäi õhku mõte, et linn võiks edaspidi osta elektriautosid (1)

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnavolikogu majanduskomisjoni esimehe Tõnu Juuli hinnangul on aeg küps selleks, et linn hakkaks soetama oma allasutustele elektriautosid. Abilinnapea Kalvi Märtini tõdemust mööda ei ole elektritoitel sõidukid kõrge soetushinna tõttu seni hangetel löögile pääsenud, nende eelistamine linna kuvandi kujundamiseks eeldab aga põhimõttelist otsust.
Viljandi linnavolikogu majanduskomisjoni esimehe Tõnu Juuli hinnangul on aeg küps selleks, et linn hakkaks soetama oma allasutustele elektriautosid. Abilinnapea Kalvi Märtini tõdemust mööda ei ole elektritoitel sõidukid kõrge soetushinna tõttu seni hangetel löögile pääsenud, nende eelistamine linna kuvandi kujundamiseks eeldab aga põhimõttelist otsust. Foto: Marko Saarm

Viimasel Viljandi linnavolikogu istungil võeti jutuks idee soetada linna allasutustele elektritoitel sõidukeid. Elektriautode küsimuse tõstatanud majanduskomisjoni esimees Tõnu Juul kavatseb seda teemat jätkata.

«Aeg on küps selleks, et munitsipaliteet läheks järjest rohkem üle ökoloogiliselt puhastele sõidukitele, mis on praktikas kasutajale palju mugavamad kui diisel- või bensiiniautod,» selgitas Juul Sakalale. «Elektriautot on lihtsam käsitseda, sel on linnaoludes väga hea kiirendus. Ühele laadimisele kulub umbes kaks eurot ja Viljandi oludes sõidaks sellega ilmselt kaks päeva.»

Juul lisas, et teda on selles vallas harinud sõber, kes puutub tööl kokku elektriautode hooldus- ja laadimisküsimustega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles