Viljandi õllefestival niisutab teed kohalikule õlletehasele

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimastel aastatel on käsitööõlu Eestis järjest enam populaarsust kogunud ning tekkinud on palju väikseid pruulikodasid. Fotol seab toodangut ritta Põhjala Brewery spetsialist.
Viimastel aastatel on käsitööõlu Eestis järjest enam populaarsust kogunud ning tekkinud on palju väikseid pruulikodasid. Fotol seab toodangut ritta Põhjala Brewery spetsialist. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reedel ja laupäeval tuleb Viljandi Lennukitehases esimene Viljandi käsitööõlle- ja toidufestival, mis toob kokku ligikaudu 30 Eesti väike- ja hobipruulikoda umbes 140 õllesordiga.

Korraldajate kinnitusel on Viljandisse oodatud lisaks ametlikele õllekodadele julgemad hobipruulid. Peakorraldaja Villem Varik rääkis, et viimase kümne aasta jooksul on õlu ja õlletarbimine läbi teinud tugevaid muutusi. Suurtootjate masstoodangu kõrval on turul hulk väiketootjaid, kes on julgelt katsetades välja töötanud erinevaid maitseid, millega oma kliente üllatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles