Juuni alguse äike pani kindlustajad maksma (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2. juuni pärastlõunal oli Telia Viljandi esinduse kontorisse toodud suur hulk äikese ajal läbipõlenud ruutereid.
2. juuni pärastlõunal oli Telia Viljandi esinduse kontorisse toodud suur hulk äikese ajal läbipõlenud ruutereid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Üle-eelmise nädala äike põletas läbi suure hulga elektriseadmeid ning kindlustusseltsid maksavad nüüd välja kahjusid läbipõlenud telerite, ruuterite ja digibokside taastamiseks. Kinni on tulnud maksta ka hävinenud keskkütteseadmeid ja kaevupumpasid.

Salva Kindlustuse varakindlustuse osakonna juhataja Alver Kivirüüdi teatel on Salva Kindlustus saanud Viljandimaalt kuus kahjuteadet. «Kui aga arvestada kokku kõikide kindlustusseltside kliendid ja inimesed, kellel polegi kindlustust, siis võib arvata, et Viljandimaal oli äikesest kahju saanud majapidamisi omajagu,» sõnas Kivirüüt.

Sakala kirjutas 2. juunil, et samal päeval olnud äikese tõttu kogunes Telia esindusse hulk inimesi, kes soovisid oma purunenud ruuterit välja vahetada. Selliseid kliente oli ettevõttel lõpuks üle saja.

Kõige suurem kahjutasu, mille Salva Kindlustus ühele kliendile välja maksis, oli 1500 eurot. Keskmiselt jäi see summa 700 euro lähedale. Kindlustusseltsi kümne viimase aasta suurim äikesekahju oli mõni aasta tagasi ja läks oli 40 000 eurot, sest toona süttis maja ülemine korrus.

Äikesekahjusid tundvate ekspertide hinnangul on äikesetormide hooaeg alles tulekul ning seetõttu soovitatakse piksepilve lähenedes kõik elektriseadmed nii voolu- kui andmesidevõrgust välja lülitada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles