Gümnasistid tõid rekordilise medalisaagi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii suurt medalisaaki kui tänavu pole Viljandi gümnaasiumis varem olnud.
Nii suurt medalisaaki kui tänavu pole Viljandi gümnaasiumis varem olnud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Nii palju kulda ja hõbedat, kui jagatakse tänavusel lõpuaktusel Viljandi gümnaasiumi lõpetajatele, pole kunagi varem selles koolis välja antud. Maakonna 11 kullast läheb Viljandi gümnasistidele kaheksa ja 16 hõbedast 13.

«Kindlasti olid nad väga head õppijad,» hindas kooli direktor Ülle Matsin lõpetajaid. «Aga neid on ka pisut rohkem kui varasematel aastatel.»

Viljandi gümnaasiumi lõpetab tänavu 164 noort ja seda on paarikümne võrra enam kui varasematel aastatel. Mullu oli kooli saak kolm kulda ja üheksa hõbedat.

Kogu maakonnas saab tänavu medali 27 noort ja 11 neist on kuldsed. Ühe kulla ja ühe hõbeda on välja teeninud nii Abja, Kitzbergi kui Tarvastu gümnaasiumi lõpetajad. Suure-Jaani kooli tänavu medalit ei tule. «Eelmine aasta oli meil hõbe ja loodame medalit järgmisel aastal,» ütles kooli direktor Evald Sepp.

Ülle Matsini kinnitusel ei ole medali saamise tingimused aastatega muutunud ning ülikooli pürgimisel annab medal osal erialadel konkureerimisel eelise. Suurima tähtsusega on ülikooli pääsemisel aga riigieksamite tulemused. Seni pole veel ühegi eksami tulemusi lõpetajatele teatatud. Matsini andmetel hakkavad noored neid saama järgmisel nädalal.

Viljandimaal lõpetab tänavu gümnaasiumi 228 noort. 164 saab neist Viljandi gümnaasiumi lõputunnistuse, Suure-Jaanis lõpetab 23, Kitzbergi gümnaasiumis 18, Tarvastus 15 ja Abjas kaheksa noort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles