Juhtkiri. Ei usu!

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi ja Põhja-Korea diktaatori Kim Jong-uni kohtumist Singapuris on kirjeldatud ajaloolise, epohhi loova ja teiste trumpilikult suurustlevate sõnadega. Tõele tuleb muidugi au anda. Fakt on, et enne Trumpi pole ükski USA president oma ametisoleku ajal Põhja-Korea liidriga kohtunud. Kuid siinkohal ei tohi unustada küsimust, kas ükski eelmistest presidentidest on seda üleüldse soovinud.

Esimeses lauses Kim Jong-unile antud tiitel ei ole juhuslik. Põhja-Koreas valitsev režiim, millele pani aluse Kimi vanaisa ja mida «täiustas» tema isa, on maailma üks verisemaid, et mitte öelda kõige verisem. Ning enne kui viia jutt vanemate pattude laste kaela nuhtlemisele, meenutagem kas või, kuidas Kim Jong-un lasi veidi pärast troonipärimist segastel põhjustel jõhkral viisil tappa oma onu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles