Ugala «Vai-vai vaene Vargamäe» jõuab teleekraanile

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahvusringhääling salvestas esmaspäeval Ugala teatris Urmas Lennuki koguperelavastuse «Vai-vai vaene Vargamäe ehk «Tõde ja õigus» lastele».
Eesti Rahvusringhääling salvestas esmaspäeval Ugala teatris Urmas Lennuki koguperelavastuse «Vai-vai vaene Vargamäe ehk «Tõde ja õigus» lastele». Foto: Heigo Teder

Eesti Rahvusringhääling salvestas esmaspäeval Ugala teatris Urmas Lennuki koguperelavastuse «Vai-vai vaene Vargamäe ehk «Tõde ja õigus» lastele», et see jõuaks kõigi vaatajateni teleekraani vahendusel.

Telesalvestuse produtsent Kadi Priske jäi võttepäevaga väga rahule. «Salvestus ja koostöö teatriga läksid ideaalselt. Ugala väike saal sobib teleülesvõtteks suurepäraselt: siin on väga hea lava nii heli- kui pildisalvestuseks, samuti väga hea valguspark,» rääkis ta.

Lennuki autorilavastus on muusikaline rännak läbi värvide, nalja ja pisarate Anton Hansen Tammsaare teose «Tõde ja õigus» põhjal. Selle käigus kohtutakse romaanisarja esimese osa tähtsamate tegelaste ja sündmustega. Lavastus jutustab lühidalt ja lastele mõistetavas võtmes ümber Tammsaare romaani ning annab noortele vaatajatele esmase pildi Andresest, Pearust ja teistest Tammsaare tegelastest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles