Kroonilise roolijoodiku karistus: kahest autost ilma ja peaaegu kaks aastat vanglas

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roolijoodik. Pilt on illustratiivne.
Roolijoodik. Pilt on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

Hiljuti Viljandi kohtumajas süüdi mõistetud 48-aastane Ivo Himmelreich on paadunud roolijoodik, kes on varemgi pidanud purjuspäi sõitmise eest vangis istuma. Seekordse otsuse kohaselt peab ta trellide taga veetma ühe aasta, kümme kuud  ja 28 päeva.

Viimati jäi Himmelreich oma Volkswagen Golfi roolis politseinikele vahel mullu 26. septembril Viljandis Lembitu puiesteel. Alkomeeter näitas tema hingeõhu alkoholisisalduseks 1,06 milligrammi liitri kohta, liiklusseaduse kohaselt arvatakse joobeks 0,75 milligrammi või rohkem.

Lisaks purjuspäi rooli istumisele ei olnud Himmelreichil ka juhtimisõigust, sest see oli tal varem samalaadsete kuritegude eest ära võetud. Viimane süüdimõistmine enne Viljandi juhtumit oli Himmelreichil 2016. aasta detsembris Pärnu kohtumajas ning juba siis oli tema registris kolm karistust purjuspäi sõidu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles