Lapsed võitsid!

, üks projekti algatajaist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Labi Pille
Labi Pille Foto: Erakogu

KOLM AASTAT tagasi jalutasin lapsevankriga läbi Lastepargi linna poole ja mõtlesin, et see on minu kodule lähim mänguväljak, siin peaksin oma lastega hakkama mängimas käima. Saatuse tahtel rääkis just sel sügisel sõbranna kaasavast eelarvest – linnakodaniku võimalusest teha ettepanekuid linna kitsaskohtade parandamiseks.

Mis seal ikka, tuli kohe tegutseda. Esitasin oma tagasihoidliku pakkumise teha korda Lastepark. Sama ettepaneku tegijaid oli teisigi ning idee läbis esimese vooru ja pääses hääletusele. Pooldajaid oli, kuid mitte piisavalt, et võita. 

Ega’s midagi, järgmisel aastal uuesti.

Sama mõtles ka Ettevõtlike Noorte Koja JCI Viljandimaa liige Martin Raud ning järgmisel aastal tegi ta mulle ettepaneku ideega üheskoos edasi minna. Ühendasime oma mõtted, tegime plaane, lõime Facebooki fännilehe ning lootsime võita. Sel korral pidime leppima kolmanda koha ja kerge pettumusega – konkurents oli väga tugev, eriti esimese kahe objekti vahel. Me ei saanud aga alla anda. 

KOLMANDAL korral panustasime veelgi rohkem: küsisime hinnapakkumisi, tegime plaanid detailsemaks, suhtlesime rohkem fännidega ... Ja lõpuks tasus see kõik ära. Võit tuli kindla edumaaga ning rõõm oli tohutu.

Mai lõpp tõi Lasteparki rõõmuhüüdeid ja naerukilkeid. Pühapäeva hommikul, kui lastega parki läksin, ei olnud see enam tühi. Juba olid esimesed varajased ärkajad kohal. Karussellid keerlesid, kiigud vuhisesid ning osavad ronijad vallutasid uhiuusi atraktsioone. 

Mul on siiralt hea meel, et kõik me ootused ja lootused teostusid. Park sai kaks suurt atraktsiooni eri vanuses lastele. Nüüd on lastel tegevust küllalt: seal saab kiikuda, karusselliga sõita, ronida, liugu lasta, osavust treenida, tunnelisse ronida, trips-traps-trulli mängida, kella ning isegi arvutamist õppida. Park on nüüd avar ja hooldatud ning väärib taas oma nime. Ilus algus Lastpargi renoveerimisel on tehtud ning loodetavasti on linnal tahtmist ja jõudu park ja legendaarsed purskkaevud lähiaastatel täielikult korda teha.

SUUR TÄNU, JCI Viljandimaa. Teie inimesed oma nõu ja oskustega on olnud suureks toeks idee elluviimisel. Aitäh, Viljandi linn. Meie lapsi rõõmustama on valitud ilusad, tegevusrohked ja uudsed atraktsioonid. Aitäh võimaluse eest kaasa rääkida linnaelu paremaks muutmises. Kui poleks kaasavat eelarvet, poleks praegu tõenäoliselt kedagi ka Lastepargis lustimas. Aitäh Viljandi rahvale toetuse ja häälte eest kaasava eelarve kolme aasta jooksul. Usun, et vanasõna «Visadus viib sihile» on tõestatud. Loodame, et kaasava eelarve konkurss tuleb taas ka sel aastal. Soovitan kõigil aktiivsetel linlastel oma ideid esitada, neid kaitsta ja tõestada – kui vaja, siis korduvalt.

«Las lapsed võidavad!» oli meie reklaamvideo lõpuhüüe. Nad võitsidki. Lapsed võitsid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles