Ugala käis Soomes teatrifestivalil «Moraali» jagamas

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikaline lavastus «Moraal» heidab humoorika pilgu teismeliste ajusagarate vahele. Peaosades Piret Krumm ja Rait Õunapuu.
Muusikaline lavastus «Moraal» heidab humoorika pilgu teismeliste ajusagarate vahele. Peaosades Piret Krumm ja Rait Õunapuu. Foto: Heigo Teder / Ugala

Ugala teater osales lavastusega «Moraal» 7. juunil Soomes Imatras festivalil «Black and White Theatre». 15. korda toimuva rahvusvahelise teatrifestivali peakorraldaja Katri Lätt-Sahmardani sõnul on tal väga hea meel, et üle mitme aasta õnnestus Imatrasse tuua jälle head eesti teatrit.

Ugala avalike suhete juht Mari Nurk rääkis, et teatrile on see juba teine kord sel aastal anda külalisetendus naaberriigis Soomes. Kevadel kutsuti lavastus «Emadepäev» osalema Espoo Linnateatri Eesti nädalale ja seal anti 8.–10. märtsini kolm etendust. Publiku soe vastuvõtt saatis nii «Emadepäeva» kui nüüd ka «Moraali».

«Kui Eestis koosneb »Moraali« publik enamasti koolinoortest, siis Imatras vaatas Ugala etendust pigem keskealine teatrivaataja,» lisas Nurk. «Sellegipoolest läks lavastus vaatajatele korda ja vastuvõtt oli soe. Karjalas Vuoksi jõe kallastel asuv Imatra on üsnagi Viljandi mõõtu väikelinn, mille kultuurielu suursündmusi ongi igal aastal juuni alguses korraldatav festival.»

Nurk lisas, et 2016. aastal esietendunud noortemuusikal «Moraal» ei näita väsimuse märke, mida tõestab ilmekalt piletimüük ja täis saalid nii kodus kui ka külalisetendustel üle Eesti. Sellel kevadel ühines trupiga Piret Krumm, kes on tuule tiibadesse saanud suurepäraste rollidega Eesti Draamateatris, Kinoteatris ning eduka esinemisega saates «Su nägu kõlab tuttavalt».

Lavastus on silma jäänud ka Eesti teatriliidu Salme Reegi auhinna žüriile, kes tunnustas 2017. aastal Marika Palmi lavastuse «Moraal» eest.

Järgmine võimalus lavastust Viljandis näha on 30. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles