Kesklinna kool lõpetas aasta keskaja päevaga

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaasikojas said õpilased endale ise ehteid meisterdada.
Klaasikojas said õpilased endale ise ehteid meisterdada. Foto: Elina Tirgo

Viljandi Kesklinna kooli seitsmenda klassi õpilased tähistasid õppeaasta lõppu keskaja päevaga. Koolile on see juba viies aasta sel moel seitsmendaid klasse vaheajale saata.

Kolmapäeva hommikul kooli juurest liikuma hakanud rongkäigus oli rüütleid, aadlipreilisid, narre, talumehi, käsitöölisi, munkasid ja muid tegelasi. Koos mindi Jaani kirikusse, kus õpilasi võttis vastu koguduse õpetaja Marko Tiitus.

VII-a klassi muusikaline ülesastumine.
VII-a klassi muusikaline ülesastumine. Foto: Elina Tirgo

Õppepäeva alguses esines iga klass keskaegse muusikapala või tantsunumbriga ning seejärel said õpilased tegutseda kahes enda valitud töötoas. Valikus oli kostüümikoda, klaasikoda, söögituba, nõiaköök, skriptoorium, keskaegsed võistlusmängud ja käsitöö. Töötoad olid Bonifatiuse gildis, Jaani kirikus, Kondase keskuses ja Viljandi muuseumis.

Õpilased said kududa villasest lõngast vööd, proovida, kuidas maitsestada suupisteid mee ja vürtsidega, uurida keskaegset rõivamoodi ja valmistada nahast kukkur ning õppida gooti kirja. Õues sai proovida osavust papagoilaskmises, mõõgavõitluses ja teistel aladel. Eriti populaarne on olnud igal aastal salapärane nõiaköök.

Kesklinna kooli ajalooõpetaja Riina Kangro selgitust mööda on sellise teemapäeva eesmärk muuta õppimine huvitavaks ja mitmekülgseks, ühendada teoreetilised teadmised praktiliste oskustega, arendada loovust ja koostööoskusi ning kujundada terviklikku maailmapilti.

Rongkäigus kõnniti kooli juurest Jaani kirikusse.
Rongkäigus kõnniti kooli juurest Jaani kirikusse. Foto: Elina Tirgo

«Pärast viie aasta pikkust kogemust võin öelda, et keskaja päev on Kesklinna koolis muutunud traditsiooniks,» lausus õpetaja.

Kangro kinnitusel andsid ka õpilased ettevõtmisele tunnustava hinnangu. Õpilased kiitsid väljapakutud töötubasid ja leidsid, et oleksid tahtnud seal rohkemgi tegutseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles