Pudelile kirjutatud jutt Karksi õlletehasest ei vasta tõele (3)

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kunagise Karksi õlle- ja veinitehase ruumid tänavu jaanuaris puidufirmale müüdi, leidus vanas tehases veel tootmisest maha jäänud veini.
Kui kunagise Karksi õlle- ja veinitehase ruumid tänavu jaanuaris puidufirmale müüdi, leidus vanas tehases veel tootmisest maha jäänud veini. Foto: Elmo Riig

Kui esimesed teated Karksis õllepruulimisest pärinevad 1425. aastast, siis viimased on pärit 2013. aastast. Ometi seisab Karksi Extra Eripruuli nime all müüdava õllepudeli etiketil kiri, mis annab mõista, et õlu on tehtud Karksis.

Etiketile rasvaselt trükitud sõnapaar «Karksi õlletehas» ja selle järgnev jutt õlletehase asukohast Lõuna-Viljandimaal on veterinaar- ja toiduameti arvates tootjat eksitav ega vasta tegelikkusele. Veterinaar- ja toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda kinnitas, et võtab selles küsimuses aktsiaseltsiga Karme ühendust. Õlletehast Karksis enam ei ole ning aasta algul ostis selle tootmishoone kohalik puidutööstus.

Aktsiaseltsi Karme juhatuse liige Viljar Suits sõnas neljapäeval Sakalale, et pole kõnealusest probleemist veel kuulnud. «Kõigepealt peab minuni jõudma mingi informatsioon, mis ettekirjutusega tegu on,» lausus Suits ja tähendas, et ettevõte reageerib ameti tähelepanekule kindlasti.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles