41 päeva, 28 kontserti, kolm kontinenti

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fränderi moodustavad vennad Daniel ja Gabbi Dluzewski, nende õde Natasja Dluzewska ning eestlanna Säde Tatar (vasakul). Fränder esitab akustilist muusikat flöödil, viiulil, rootsi bouzouki’l ja kontrabassil.
Fränderi moodustavad vennad Daniel ja Gabbi Dluzewski, nende õde Natasja Dluzewska ning eestlanna Säde Tatar (vasakul). Fränder esitab akustilist muusikat flöödil, viiulil, rootsi bouzouki’l ja kontrabassil. Foto: Erakogu

Viljandlanna Säde Tatar lõpetas äsja Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia pärimusmuusika osakonna. Järgmisel nädalal pakib ta kohvrid ning sõidab oma Eesti-Rootsi bändiga Fränder 41-päevasele maailmaturneele. Ees ootab 28 kontserti Jaapanis ja Kanadas, tuurile pannakse punkt Viljandi pärimusmuusika festivalil.

Säde Tatar, diplomikontsert on õnnelikult seljataga, kooliga on nüüd siis ühel pool. Millised mälestused te kaasa võtate?

Õppisin siin kõigepealt kaks aastat ja siis sõitsin Rootsi. Olin seal vahetusüliõpilane, praktika korras külalisõpetaja Stockholmis ja alustasin ka õpinguid Rootsi Kuninglikus Muusikaakadeemias. Pärast Rootsis oldud nelja aastat oli Viljandisse tagasi tulla uskumatult hea tunne. Kuskil ei ole nii hea kui kodus! Nüüd oskan ma paremini hinnata Viljandi ilu, rahu ja vaikust. Armsaid inimesi, maju, tänavaid, helisid ja lõhnu. Kõike ühesõnaga. See on selle viimase Viljandi-aasta eriti eredaks teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles