Männimäe lasteaias algavad ehitustööd

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Männimäe lasteaia juures algasid ettevalmistustöid ning tõsisemaks ehitamiseks läheb alates 18. juunist.
Viljandi Männimäe lasteaia juures algasid ettevalmistustöid ning tõsisemaks ehitamiseks läheb alates 18. juunist. Foto: Viljandi linnavalitsus

Sel nädalal alustasid ehitajad Viljandi Männimäe lasteaia juures ettevalmistustöid, et asuda hoonet energiatõhusamaks muutma.

Põhitööd hakkavad pihta 18. juunil, pärast seda, kui lasteaialapsed ja personal suvepuhkusele lähevad ja hoone ehitaja valdusesse annavad.

Linnapea Madis Timpson ütles, et nende ehitustööde algus märgib Viljandi lasteaedade suurema uuendamisplaani käivitumist. «Pean oluliseks, et meie linna lapsed saaksid areneda heades ja ajakohastes tingimustes. Seetõttu suunab linn investeeringuid eelisjärjekorras just lasteaedadesse ja koolidesse. Kohe läheb uuendamisele Paalalinna kool, nüüd asume Männimäe lasteaeda renoveerima ja ettevalmistustööd käivad Mängupesa õppehoone rekonstrueerimiseks,» lausus ta pressiteenistuse vahendusel.

Männimäe lasteaias tehtavate tööde kogumaksumus on 1 020 864 eurot. Lasteaiahoone energiatõhusamaks muutmise toetusraha tuleb Eesti CO2 heitkoguste ühikute enampakkumisel saadavast tulust. Toetuse summa on 434 037,24 eurot. Linn lisab oma eelarvest ligi 600 000 eurot.

Projekteerimis- ja ehitustööde peatöövõtja on AU Energiateenuse osaühing ning omanikujärelevalve eest kannab hoolt aktsiaselts Infragate Eesti.

Vanematel on võimalus paigutada laps suvekuudel Mängupesa õppehoonesse või taotleda kohamaksust vabastus kõigiks kolmeks suvekuuks. Alates 1. septembrist pääseb lasteaed taas oma ruumidesse, samal ajal jätkuvad fassaaditööd. Ehitustööde lõpptähtpäev on 14. detsember 2018.

Toetusmeetme «Lasteaiahoonetes energiatõhususe ja taastuvenergia kasutuse edendamise toetuse kasutamise tingimused ja kord» töötas välja rahandusministeerium koostöös keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) ja valdkonna ekspertidega. Toetust vahendab KIK.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles