Juhtkiri. Jänesed surevad välja (1)

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Pikalt oodatud otsuse kohta, kas ka Viljandimaale tuleb nagu enamikus Eestis tasuta ühistransport, on liisk lõpuks langenud. Viljandimaa ühistranspordikeskuses ei jäänud peale ei Mulgi ja Põhja-Sakala valla seisukoht, et tasuta ühistransporti on vaja, ega ka Viljandi linna ja valla arvamus, et osa sõitjaist peaks pileti eest siiski raha maksma. Kohalike vahel tekkinud patiseisu tõttu sai otsustajaks hoopis Tallinn. Ühistranspordikeskuse nõukogu viies liige, maanteeameti ühistranspordiosakonna juhataja Kirke Williamson ei hääletanud tasuta ühistranspordi poolt kohalikest oludest lähtudes, vaid seetõttu, et suurem osa Eesti maakondadest on väljendanud soovi kehtestada pileti hinnaks null eurot.

Kindlasti on tasuta bussisõit paljudele hea uudis. Viljandi pensionärid on seda pikalt nõudnud, nüüd jõuab see kõigi maakonna eakateni ning teisteni pealekauba. 

Mis paremaks läheb? Inimestele jääb raha rohkem tasku. Kui paljud ja kui palju seda tunnetavad, on samas keeruline öelda, sest see sõltub nii sissetulekust kui sõiduvajadusest. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles