Veoautokrossi fännid käisid Rjazanis eestlaste jälgi otsimas

, veoautospordi ajaloo koguja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rjazanis peetav veoautokross on seniajani äärmiselt populaarne ja osalejaterohke. Päris uhke vaatepilt on näiteks ZIL-ide mõõduvõtt. Eestis pole seda masinaklassi juba aastaid võistlemas nähtud.
Rjazanis peetav veoautokross on seniajani äärmiselt populaarne ja osalejaterohke. Päris uhke vaatepilt on näiteks ZIL-ide mõõduvõtt. Eestis pole seda masinaklassi juba aastaid võistlemas nähtud. Foto: Kalle Allik

Venemaal Rjazanis igal kevadel peetaval väga pika traditsiooniga veoautokrossivõistlusel on ka viljandimaalased läbi aegade palju individuaalseid ja võistkondlikke auhinnalisi kohti saavutanud.

Näiteks on sel juba 1964. aastast korraldataval võistlusel võitnud kunagiste Nuia EPT ja Viljandi EPT võistkonnad. Aga ka Viljandi linna koondvõistkond on sealt esikoha ära toonud. Parimaid kohti on saanud Tõnu Evert, Tõnu Kurro, Andres Särev, Johan Tõhk, Olev Päll ja Vassili Krainev.

Selleks et oma silmaga näha, milline see võistlus tänapäeval välja näeb, ja leida ajaloolist materjali eestlaste saavutuste kohta, sõitis seitsmeliikmeline veoautokrossi- ja selle ajaloo huviliste seltskond maikuus sinna kohale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles