Läbi džungli Londonisse ja tagasi

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

See, et Viljandi maakonnas on uhke kuningriigi pealinna nime kandev paik, pole ehk kellelegi üllatus. Seal asuva Keldri Kaarli onnikeseni rühkimine on aga omaette ettevõtmine ja seepärast sinna eriti tihti ei satuta. Kasutada sellesse tsivilisatsioonist hüljatud paika jõudmiseks Põltsamaa jõge on lausa väikest viisi seiklus. 

Et mööda veeteed legendaarse metsaonnini jõuda, peab sisenema Alam-Pedja looduskaitsealale. See pole niisama lihtne. Liginedes ürgsele loodusele Kolga-Jaani poolt, tuleb esiti sõita asfaltteelt kruusateele, siis sealt veidi pisemale kruusateele, seejärel kohe päris kitsale kruusateele ja lõpuks lausa hüplikele karjateeroobastele. Kui needki rohtu upuvad, on ekspeditsioon stardipaika jõudnud. Vanale klaasitöötlusjääkidest tekkinud tuhamäele püstitatud kollane majake peidab endas viimaseid hingelisi enne laiuvaid padrikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles