Kondase keskuses avanevad kogutud maailmad

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kondase keskus
Kondase keskus Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Esmaspäeval kell 13 avatakse Viljandis Kondase keskuses psüühilise erivajadusega inimeste kunstiloomet tutvustav näitus «Kogutud maailmad». Näitus toob laiema publiku ette enam kui 50 looja huvitava kunstilise eneseväljenduse.

Mari Vallikivi
Mari Vallikivi Foto: Elmo Riig

«Kogutud maailmad» on sotsiaalse suunitlusega kunstialgatus, mille eesmärk on Eesti autsaiderkunsti tutvustamine. Projekti elluviija, Kondase keskuse esindaja Mari Vallikivi sõnul on näituse koostajad üritanud jõuda Eesti hoolekandeteenuste süsteemis psüühilise erivajadusega inimesteni, kelle ainulaadne ja sageli peidus olev kunstilooming väärib laiema avalikkuse ette toomist. Kõnealune väljapanek toobki laiema publiku ette huvitava kunstilise eneseväljenduse.

EV100 kunstiprogrammi kuuluval näitusel eksponeeritakse ligikaudu 200 kunstiteost enam kui 50 autorilt.

Eesti autsaiderkunsti koondav näitus avab loojate maailmu ning jaguneb suuremateks teemadeks nagu inimesed, eluolu ja ehitised, masinad ja sõjamehed, taime- ja loomariik ning mustrid ja värvid, kirjad ja kordused.

Näitus jääb Kondase keskuses avatuks 22. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles