Sinki saab teha ka e-aineteta

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Praegusel grillihooajal tasuks eriti tähelepanu pöörata sellele, et lapsed ei tarbiks ohutust suuremas koguses nitriteid.
Praegusel grillihooajal tasuks eriti tähelepanu pöörata sellele, et lapsed ei tarbiks ohutust suuremas koguses nitriteid. Foto: shutterstock.com

​Viljandimaal tegutsev Oskari lihatööstus on üks väheseid Eestis, kes pakub tarbijaile keskmisest kallimaid, kuid tervisesõbralikumaid e-aineteta sinke ja vorste. 

E-aineteta toodete valmistamise peamiste eeldustena tõi aktsiaseltsi Oskar LT peatehnoloog Rein Visk välja tooraine kõrge kvaliteedi ja tootmises väga rangete hügieeninõuete täitmise.

«Lihamassist, rasvast, veest ja tärklisest koosnevate toodete valmistamisel on stabilisaatorite, emulgaatorite ja toiduvärvide kasutamine vältimatu, aga normaalse sea- või veiseliha puhul valikuline,» tähendas Visk ning nentis, et päris lihast tooted on organismile paremini omastatavad kui täiteainetest pungil lihatootelaadne kraam.

Tagasi üles