Juhtkiri. Liiga sirge tee

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Ettevõtjad ütlevad sageli, et ettevõtluse edendamiseks peaksid omavalitsused pakkuma korras taristut ja mitte üleliia segama. Muud linn või vald väga teha ei saagi, äri edu sõltub eelkõige ikka ettevõtjast endast, üleilmsetest teguritest ja majanduskeskkonnast, mille riik on loonud. 

Kui raskevedudega tegeleval Undi talul tekkis dilemma, kas teha kehvas seisus kruusatee korda või hakata uut asukohta otsima, Viljandi vald sellest reeglist lähtudes ka talitas. Loomulikult on peaaegu igas omavalitsuses hädalisi teid rohkem kui neile mõeldud raha, kuid kui firma lubab ise poole kulust katta ning investeeringu alternatiiviks võib olla olulise tööandja lahkumine, oli omavalitsusest igati mõistlik leida raha, et tee siledaks ja tolmuvabaks muuta. Kokku tehti kahes lõigus korda 3,5 kilomeetrit teed, mille aukudesse ja porisse veokid märjal ajal uppuma kippusid ja kust suviti kandusid ümbruskonda hiiglaslikud tolmupilved. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles