Kohvikulised külvasid ellingusse piraka seemne

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Jürimaa valmistas koos abilistega kohvikuteööl 117 hamburgerit.
Robert Jürimaa valmistas koos abilistega kohvikuteööl 117 hamburgerit. Foto: Elmo Riig

Viljandi sõudeklubi liikmete ja toetajate läinudreedene kohvikupidamine tõi klubile priske tulu ning ammu unistustes olnud uus kahepaat libises tol õhtul ellinguhoonele tublisti lähemale.

Kohvikuööl uksed avanud ning erinevaid sööke ja jooke pakkunud sõudeklubi inimesed olid üllatunud, kui suurt rahvahulka nende ettevõtmine kõnetas ning millistes kogustes burgereid, pannkooke, smuutisid, plaadikooke, salatit, suppi ja kõike muud osteti.

«See oli tõepoolest üllatus meile kõigile,» lausus Viljandi sõudeklubi treener Ruth Vaar. Ta avaldas tunnustus klubi teisele juhendajale Robert Jürimaale ja harrastajate aktiivsele seltskonnale. «On väga hea tunne kogeda, et sa pole sõudmisasju ajades üksi,» lausus Vaar ja avaldas tänu kohviku külalistele, abistavatele lapsevanematele ning mõistagi suurt vaeva näinud sõudmisharrastajatele.

Foto: Elmo Riig

Sõudjate kohvikupidamisega loodeti hankida vajalik seeme võistlemiskõlbliku kahepaadi soetamiseks. Seeme kogunes aga üpriski pirakas ning nagu ütles üks kohvikupidamise idee algataja ja reede õhtul burgereid valmistades praktilise küpsetamiseksami läbi teinud treener Robert Jürimaa, kogunes paadi soetamise fondi ligemale pool vajalikust summast.

«Minu hoole alla oli 120 kuklit, kaks läksid nii-öelda pekki ehk untsu, ühe tegin näidiseks ning 117 burksi küpsetasin ja müüsin ära. Muud söödavat oli meil veel omajagu, aga oleks saanud veelgi müüa,» jutustas Jürimaa. Tema sõnul tuli kohviku uksed sulgeda kavandatust varem, sest toit sai otsa.

Jürimaa avaldas lootust, et uue võistluspaadi ostmiseks ei pea järgmist kohvikute ööd ootama. «Jah, seemnefond sai korralik ning loodetavasti leiame toetaja, kes nüüd puudu jääva osa enda kanda võtab,» lisas ta ning täpsustas, et ihaldatud võistluspaadi hind küündib viiekohalise summani.

Kohvikuööl uksed avanud ning erinevaid sööke ja jooke pakkunud sõudeklubi inimesed olid üllatunud, kui suurt rahvahulka nende ettevõtmine kõnetas.
Kohvikuööl uksed avanud ning erinevaid sööke ja jooke pakkunud sõudeklubi inimesed olid üllatunud, kui suurt rahvahulka nende ettevõtmine kõnetas. Foto: Elmo Riig
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles