Karula vaimupuudega inimeste päevahoius ruumi jätkub

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi kuu aega vaimupuudega inimeste päevahoiuna tegutsenud Karula kodu pakub sügava või raske intellektihäirega diagnoositud inimestele motoorset arengut soosivaid tegevusi, näiteks joonistamist ja puslede kokkupanemist.
Ligi kuu aega vaimupuudega inimeste päevahoiuna tegutsenud Karula kodu pakub sügava või raske intellektihäirega diagnoositud inimestele motoorset arengut soosivaid tegevusi, näiteks joonistamist ja puslede kokkupanemist. Foto: Ave Lillemäe

Mai alguses loodi Karula külas päevahoid täiskasvanud inimestele, kellel on diagnoositud raske või sügav intellektihäire. Teenust on seni kasutanud neli inimest ning paljud kohad on veel hõivamata.

Aktsiaseltsi Hoolekandeteenused arendusspetsialist Reet Asmer kõneles, et sotsiaalkindlustusameti poolt peaaegu täies ulatuses toetatavat teenust pakutakse raske või sügava puudega inimestele, kellel on rehabilitatsiooniplaan, millest saaks välja lugeda suure toetus- ja järelevalvevajaduse. 

«Kohandasime pesemis- ja tualettruumi selliseks, et ratastooliga inimene sinna ligi pääseks, ja remontisime ruumid magamistubadeks,» kirjeldas Asmer 12-kohalise Karula kodu saamislugu ning täpsustas, et maja oli aktsiaseltsil juba varem olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles