ÜKS KÜSIMUS. Mis seisus on Viljandi uue haigla ehitus? (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kesklinna haiglahoone valmis saab, siis kolib suurem osa haigla personalist linna tööle. Haiglajuht Priit Tampere kabinet nihkub aga linnast hoopis kaugemale, sest administratsiooni tarbeks renoveeritakse Jämejala külas asuv kunagine kultuurimaja.
Kui kesklinna haiglahoone valmis saab, siis kolib suurem osa haigla personalist linna tööle. Haiglajuht Priit Tampere kabinet nihkub aga linnast hoopis kaugemale, sest administratsiooni tarbeks renoveeritakse Jämejala külas asuv kunagine kultuurimaja. Foto: Marko Saarm (montaaž)

Viljandi haigla juhatuse esimees Priit Tampere, mis seisus on Viljandi uue haigla ehitamine? Millega praegu tegeldakse?

Praegu käib palehigis ja suure tempoga kahe suure töö tegemine. Juuliks peab valmis saama uue hoone sisemine funktsionaalne projekt ning selle põhjal peame 23. juuliks vormistama rahataotluse, et saada ehituseks vajalik Euroopa Liidu toetus.

Kui uue hoone funktsionaalne projekt on valmis, saab üsna kohe alata ka arhitektuurikonkurss. Me ei saa jääda ootama, kuidas lõpeb toetusraha küsimine, vaid kohe, kui on komisjonist tulnud esmane kinnitus, kuulutame arhitektidele konkursi välja. See võib juhtuda augustis.

Ehitusraha saamine sõltub suuresti ka tervisekeskuste teise vooru taotluse projektidest, sest vastavalt ministri määrusele hakatakse Viljandi haigla rahataotlust arutama siis, kui on selge perearstide investeeringute vajadus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles