Linnas käis vilgas hansasättimine

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur hansapäevade ülessättimine algas eile hommikul juba varavalges mis sellest, et laada avamine jäi hilisesse pärastlõunasse.
Suur hansapäevade ülessättimine algas eile hommikul juba varavalges mis sellest, et laada avamine jäi hilisesse pärastlõunasse. Foto: Sigrid Koorep / Sakala

​Juba reede hommikul õue astudes oli Viljandi rõõmsat sagimist täis. Panga kõrval piilus põõsaste vahelt  karusselle ja isegi vöötrajad kaubamaja taga sirasid kuidagi erksamalt. Kõik viitas sellele, et peagi algab linnasuvi hansapäevadega. 

Üks kaupmees hõikas üle Lossi tänava teisele, et tema oli platsis juba kell kuus varahommikul ja egas nüüd muud midagi teha olegi kui lasta päiksel end küpsetada.

Tasuja platsi juures kottide letti püsti seadev Heini Vaarask tähendas, et tema jõudis Tartust Viljandisse poole üheksa paiku, mis sellest et hansalaat algab alles pärastlõunal. Vara oli ta tulnud seetõttu, et müügikoha ülesseadmine võtab aega. Isegi kell pool üks pärastlõunal polnud kõik kotid veel õigesse kohta saanud, kuid selle sättimise keskel oli ta juba müükigi alustanud. «Üks randmekott on ostetud,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles