Viljandis nime vahetav erakond hakkab võimulepingut muutma (6)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni on endine Viljandi maavanem Helir-Valdor Seeder olnud Isamaa ja Res Publica Liidu esimees. Tänasest lühendatakse tema ametinime tunduvalt ning temast saab Isamaa esimees.
Seni on endine Viljandi maavanem Helir-Valdor Seeder olnud Isamaa ja Res Publica Liidu esimees. Tänasest lühendatakse tema ametinime tunduvalt ning temast saab Isamaa esimees. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Laupäeval Viljandis oma nime muutev Isamaa ja Res Publica Liit hakkab järgmise nädala alguses võimupartneritelt taotlema koalitsioonilepingu muutmist. Suurt ehmatust ja kursimuudatust koalitsioonikaaslastele siiski ei pakuta.

«Loomulikult taotleme koalitsioonilepingu muutmist, sest meie erakonna nimi tuleb seal ära vahetada,» lausus Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Helir-Valdor Seeder muheldes. Laupäeva lõuna ajal vahetab erakonna suurkogu Ugala teatris senise pika nime lühema Isamaa vastu. «Me ei ole enam erakond kahe erineva poolega, vaid 12 aasta jooksul selgelt kokku kasvanud,» põhjendas Seeder nimevahetust.

Kui nimi välja arvata, siis muid muudatusi isamaalased oma võimupartneritelt Keskerakonnalt ja Sotsiaaldemokraatlikult Erakonnalt vähemalt esialgu ei küsi. «Eks need muutused ole juba varem olnud ning me tahame, et ka ühiskonnas seda märgataks,» sõnas Seeder. «Oleme selgelt parempoolse majanduse toetajad, oleme saavutanud mitme aktsiisi ärajätmise ja tasakaalus eelarve ning võtnud väga selge seisukoha keele-, kodakondsus- ja immigratsioonipoliitikas.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles