Pärimusmuusika festival avalikustas põhiprogrammi kellaaegadega

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
26. Viljandi pärimusmuusika festival avaldas kodulehel tulevase muusikapeo programmi.
26. Viljandi pärimusmuusika festival avaldas kodulehel tulevase muusikapeo programmi. Foto: Elmo Riig

Tänasest on võimalik tutvuda 26. Viljandi pärimusmuusika festivali programmiga päevade, kellaaegade ja lavade kaupa. Ka üksikkontsertide piletid on nüüd müügil.

Tarmo Noormaa.
Tarmo Noormaa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Festivali programmipealik Tarmo Noormaa ütles läkitatud pressiteate vahendusel, et kava on  ülesehituse poolest uuenduslik: «Sel aastal on programm lavadel tihedam ja kontserte rohkem, et pakkuda publikule veelgi mitmekesisemat ja põnevamat muusikaelamust. Põhiprogrammis on seekord üks lava vähem ja neliteist kontserti rohkem kui mullu: neli päeva, seitse lava ja 74 kontserti.»

Festivalil on seitse lava: A. le Coqi Kirsimäe lava, Telia Kaevumäe lava, Kultrahoov, Lastelava, TÜ VKA noortelava (tuletõrjehoovis), pärimusmuusika ait ja Jaani kirik. «Et kava pikkus ei saa ületada 60 minutit, on ka esinejatel väljakutse koostada kontsenteeritud kava, millega saab edasi antud kõik, mis igaühele neist tähtis on. Erandiks on ööklubi Kultrahoovis ja tantsumaja aidas, mis kestavad pikemalt, et saaks ikka sajaga end lahti tantsida,» kõneles Tarmo Noormaa ning lisas, et eriliselt head meelt tunneb ta esimest korda põhiprogrammi pandud lastelava üle.

Tänasest saab osta ka kõikidele kontsertidele üksikpileteid. Piletimüügipealik Anu Rannu sõnul on võimalus osta festivalil passi kõrval üksikpileteid nii maailmas kui Eestis üsna ainulaadne.

Rannu lisas, et kuigi passe veel natuke jagub, siis huvilistel tasub kiirustada. «Festivali passid on kohe-kohe otsas, aga päevapasse veel jagub. Lisakogus noortepasse tuleb müügile juuni keskel,» andis ta teada.

Ando Kiviberg
Ando Kiviberg Foto: Elmo Riig

«Korraldajatele on igal aastal väga oluline hetk, kui müüki lähevad üksikpiletid, sest see tähendab, et programm on lõplikult kinnitatud. Avalikustame seda alati õhinaga ja usus, et suudame taas oma publikult rõõmsalt üllatada ja liigutada,» teateas festivali pealik Ando Kiviberg.

26. Viljandi pärimusmuusika festival peetakse 26.–29. juulini Viljandi lossivaremetes ja nende ümbruses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles