Repliik. Hea enne

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Reinet
Martti Reinet Foto: Marko Saarm

Kui ma möödunud aasta novembris Viljandisse kolisin, tutvusin kohe paljude huvitavate inimestega. Eile küsisin ühelt selliselt värskelt tuttavalt, kes juhtumisi töötab juba legendaarseks saanud Tallinna tänav 8 maja ehitusel, kunas see hoone valmis saab. Tema vastas, et on andnud ehitust juhtivale Imre Taelale ausõna sellistest asjadest kellelegi mitte rääkida. Põhjenduseks tõi ta lumepalliefekti, aga tähendas, et tema silmis on selle maja ehitamine olnud väga mitmetahuline protsess. Asjaosaline tõdes, et kord veerema hakanud, on lumepall jõudnud juba värvi ja ehk ka orientatsiooni vahetada.

Mina tunnen, et selle iseäranis kaua taastamisel olnud maja puhul on konflikti alged kusagil palju sügavamal kui ehitusloa saamine või linna ilme kahjustamine. Et nüüd on ehitamine taas käima läinud, võiks mineviku sõbramehelikult seljataha jätta ja üksteise kallal vähem vigiseda. Olgem ausad, keegi ei saanud selle juuksurisalongi laeplaadiga ju vastu pead. Õnneks. Äkki oli see hea enne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles