Männimäel hukkus hulk varesepoegi (1)

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis Riia maantee ääres vareste surnukehade lähistel tuterdasid eile pesast välja kukkunud varesepojad.
Viljandis Riia maantee ääres vareste surnukehade lähistel tuterdasid eile pesast välja kukkunud varesepojad. Foto: Elmo Riig

Eile hommikul lebas Viljandis Männimäel Riia maanteel asfaldil kuus künnivarese laipa, millest autod olid üle sõitnud. Muru niitvad Linnahoolduse töötajad olid jõudnud lõunaks juba mitu laipa ära korjata, kuid hukkunud linde oli veel sõidutee läheduses puude all. 

Sellest, et töötajad olid eile hommikupoolikul kümmekond surnud varest leidnud, polnud Viljandi Linnahoolduse juhataja kohusetäitja Üllar Loper veel kuulnud, kuid hommikul sealt mööda sõites oli ta vareselaipu märganud küll. «Me ei tegele lindudega üldse,» märkis ta. 

Viljandi Linnahoolduse tööline Mati Saar nentis eile lõuna paiku, et muruniitmise jooksul on ta prügikotti visanud juba kolm surnud varest. Saar oletas, et varesepojad potsatavad puude otsast alla pesakondade omavahelise kraaklemise tõttu. Tema sõnul lükkavad varesed just soojade ilmadega poegi pesast välja, sest ei jõua neid toita. Saare arvates ei ole tõenäoline, et keegi on vareseid püssist lasknud. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles