Veetornis avaneb «Džungel»

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanas veetornis avatakse reedel näitus ehtekunstnik Marita Lumi näitus.
Vanas veetornis avatakse reedel näitus ehtekunstnik Marita Lumi näitus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel kell 16 avatakse Viljandi vanas veetornis ehtekunstnik Marita Lumi näitus «Džungel».

Viljandi Linnagalerii galerist Laineli Parrest on näitust tutvustavas tekstist kirjutanud: «Marita Lumi usub, et elu on lugude rääkimiseks. Seda illustreerib hästi heade sõpradega koos veedetud aeg, mil võidu räägitakse mahlakaid kogemusi, mis on ka teiste liikidega seotud. Loomariigis juhtunud sündmustega saab hõlpsasti tuua paralleele inimeste maailmaga.»

«Džungel» analüüsib inimeste ja looduse suhet, praegusele ajale iseloomulikke ühiskondlikke tõekspidamisi. Igale näitusetööle on pühendatud tõestisündinud kummalised lood, mis kirjeldavad loomade iseloomu ja harjumusi.

Marita Lumi lõpetas 2015 aastal Eesti kunstiakadeemia ehtekunsti eriala magistrantuuri. Ta on end täiendanud Prantsusmaal Strasbourgis, TTÜ geoloogia instituudis ja resideerunud Portugalis Portos. Ta on osalenud rohketel näitustel, olnud kahel aastal «Eesti noore ehte» nominent ning oli mullu Eesti kulla- ja kella liidu konkursi Eesti aasta ehte nominent ja A Galerii ehtekonkursi võitja. Tänavu märtsis oli Marita Lumi ehtekunsti näiteid ka Briti Vogue`i väiljaandes.

Giidiga näituse vaatamiseks on vaja tulekust teada anda e-posti aadressil maritalumijewellery@gmail.com. Viljandi vana veetorn on avatud iga päev kella 11–18 ning torni pääs on tasuline.

Homsele näituse avamisele kella 15.45–17 pääseb veetorni tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles