Muuseum avab aastapäevale pühendatud väljapaneku

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
140 aastase muuseumi kollektiiv kevadel 2018. Sekretär-asjaajaja Lea Maling (vasakult), peavarahoidja Marika Oder, tehnikaspetsialist Herki Helves, raamatukogu kuraator Ebe-Triin Arros, fotokogu ja looduskogu kuraator Tiina Parre, direktor Jaak Pihlak, etnograafiakogu kuraator Tiina Jürgen, giid Heli Grosberg, teadusdirektor Ain-Andris Vislapuu ja pedagoog Liina Roht.
140 aastase muuseumi kollektiiv kevadel 2018. Sekretär-asjaajaja Lea Maling (vasakult), peavarahoidja Marika Oder, tehnikaspetsialist Herki Helves, raamatukogu kuraator Ebe-Triin Arros, fotokogu ja looduskogu kuraator Tiina Parre, direktor Jaak Pihlak, etnograafiakogu kuraator Tiina Jürgen, giid Heli Grosberg, teadusdirektor Ain-Andris Vislapuu ja pedagoog Liina Roht. Foto: Marko Saarm

Viljandi muuseum avab täna kell 14 oma 140. aastapäevale pühendatud väljapaneku, millel näitab eriilmelisi museaale pika aja jooksul kogutust.

Varasemal perioodil on muuseum seotud olnud kahe humanitaarseltsiga. Esimene neist, Viljandi Kirjanduslik Selts, tegutses aastatel 1878–1915 ja teine, Viljandi Kodu-uurimise Selts, aastatel 1929–1944. Mõlemad seltsid jõudsid luua kõigile avatud ekspositsiooni, mis tutvustas muinsuste kogumist, kaitset ja uurimist. Seltsidega oli seotud hulk huvilisi, kes isiklike ressursside najal tegelesid kohaliku ajaloo uurimise ja vanavara korjamisega, enne kui selle eest hakkas hoolt kandma riik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles