Mälestuskivi saab viimast lihvi

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Jents uurib Monumendi töökojas massiivset mälestuskivi, mis umbes kuu aja pärast jõuab Viljandi lauluväljakule.
Kalle Jents uurib Monumendi töökojas massiivset mälestuskivi, mis umbes kuu aja pärast jõuab Viljandi lauluväljakule. Foto: Marko Saarm

Viljandi lauluväljakul laulvat revolutsiooni meenutama hakkav mälestuskivi saab parasjagu Monumendi töökoja meistrite käe all viimast lihvi. Mälestusmärgi pidulik avamine on plaanis 5. juulil kell 12.

Paar-kolm tonni kaaluv kivimürakas leiti Tõrva lähistelt ning osutus tunduvalt raskemaks, kui silma järgi hinnatud. Üks plaani autoreid, Viljandimaa Rahvarinde endine juht Kalle Jents rääkis, et monumendile raiutakse tekst ning lisatakse pronksist mälestusplaat.

«Kivi on soliidne ja võimas,» nentis Jents. «Ta hakkab seisma lauluväljaku ülemises servas üsna keskel. Kõige sobivama koha otsisime koos linna peakunstniku ja peaarhitektiga juba sügisel välja. Kivi ei hakka plaanitud asukohas ühtegi üritust segama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles