Valmimata kontorihoone saab aknad ja katuse

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algselt metsamajandi kontorihooneks plaanitud maja saab südasuveks aknad ja uue katuse, kuid millal see lõplikult valmib, ei oska praegu keegi öelda.
Algselt metsamajandi kontorihooneks plaanitud maja saab südasuveks aknad ja uue katuse, kuid millal see lõplikult valmib, ei oska praegu keegi öelda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Paarikümne aasta eest Pärnu maanteele kerkinud, kuid seni lõpetamata Viljandi metsamajandi kontorihoone juures käivad üle pika aja taas ehitustööd. Kui nendega ühele poole jõutakse, peaks seni linna külalisi kinnilöödud akendega tervitanud punastest tellistest hoone märksa viisakam välja nägema.

Buumiajal osaühingu Varaks omandisse jõudnud Pärnu maantee 35a-st pidi toonaste plaanide järgi 2009. aastaks saama moodne büroohoone. Muutunud majandusolud tegid kavadesse aga korrektiivid ja maja seisis poolikuna edasi, kuni töömehed seal umbes kuu aja eest toimetama hakkasid.

Varaksi juhatuse liige Raul Alliksaar nentis, et ka praegu pole sellises asukohas sedasorti äripindade järele nõudlust ja seepärast hoonet valmis ehitama ei hakata. Küll aga vahetatakse ära läbi sadama kippunud katus ning seni avasid katnud laudadest kilpide asemele pannakse aknad ja uksed.

Ettevõtja tõdemust mööda oleks avad võinud taas sulgeda ka kilpidega, kuid nagu hinnapakkumistest selgus, tulnuks see kallim kui nägusamate plastakende panek.

«Koos aknapõskede ja -plekkidega tuleb küll rohkem maksta kui kilpide eest, aga kui kunagi rentniku leiame, on vaja vähem investeerida,» selgitas Alliksaar.

Praegused tööd lähevad maksma üle 30 000 euro ja peaksid lõppema juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles