Päästeamet kuulutab metsad tuleohtlikuks

Eget Velleste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi ilmateenistuse tuleohukaart näitab, et kõikjal Eesti metsades on väga suur tuleoht. Seepärast kuulutab päästeamet tänasest välja ohtliku aja.
Riigi ilmateenistuse tuleohukaart näitab, et kõikjal Eesti metsades on väga suur tuleoht. Seepärast kuulutab päästeamet tänasest välja ohtliku aja. Foto: Kuvatõmmis/Marko Saarm

Päästeameti peadirektor kuulutab täna kõikjal Eestis välja suure tuleohu aja, mille jooksul ei tohi metsas teha lõket, grillida ega suitsetada. Kui kauaks piirang kehtima jääb, ei ole teada.

​Kuiva ja kuuma ilma tõttu peab tänasest alates metsas viibides eriti ettevaatlik olema. «Praegu piisab tulekahju puhkemiseks hooletust tiku käsitsemisest suitsu põlema pannes,» sõnas Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Viljandimaa päästeosakonna juht Jüri Soovik lisas, et säde võib hõõguma jääda ning alles ööpäeva pärast tulekahjuks kujuneda. «Sealjuures mängib suurt rolli ka tuul,» nentis ta. Metsa mineku keeldu praegu ei kehtestata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles