Päästeamet võõrandab vabatahtlikele autosid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Luik

Päästeametil on partneriks ligi 120 vabatahtlikku päästekomandot, kelle autopark vajab ajakohastamist. Eelmisel aastal soetas päästeamet Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi rahastusel 46 põhiautot, 26 paakautot, 14 paakkonteinerit, kaheksa konteinerautot ja kolm maastikusõidukit, millest tulenevalt vabaneb kutselises päästeteenistuses ekspluatatsiooni aja ületanud arvestatav hulk päästeautosid ning päästeamet võõrandab vabatahtlikele 23 põhiautot.

Võõrandamisele läheb 23 Scania Rosenbauer tüüpi kasutatud põhiautot, mis on varem olnud päästeametis operatiivteenistuses. «Võõrandatavad masinad on tänapäevasemad ning aitavad vabatahtlikel komandodel pakkuda oma kogukonnas tõhusamat päästeteenust ning paremini panustada ennetustegevustesse,» sõnas päästeameti nõunik Mart Haljaste. Seni vabatahtlike kasutuses olnud autode keskmine vanus oli 35 aastat. Võõrandatavate põhiautode keskmine vanus on 19,5 aastat.

Autod võõrandatakse konkursiga, millele said põhjendatud taotlusi esitada kõik vabatahtlikud päästekomandod, kellel on koostööleping päästeametiga. Viie aasta jooksul on päästeamet võõrandanud vabatahtlikele komandodele 150 tehnikaühikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles