Viljandi krematoorium: meile pole kuhjade viisi laipu toodud

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi krematooriumi töötaja keeldus kommenteerimast, kas nad teevad koostööd kuhjade viisi kadunukesi transportinud Valmiera matusebürooga Ritus.
Viljandi krematooriumi töötaja keeldus kommenteerimast, kas nad teevad koostööd kuhjade viisi kadunukesi transportinud Valmiera matusebürooga Ritus. Foto: Marko Saarm

​«Siia tuuakse välismaalt surnukehasid küll, kuid mitte kuhjade kaupa,» ütles Viljandi krematooriumi töötaja Anneli Ütsik.

Lätis juhtunud avarii tõttu selgus, et lõunanaabrite surnuid veetakse Eesti krematooriumisse seadusega ettenähtud reegleid eirates. See tähendab, et Lätis Ruhja kandis õnnetusse sattunud Valmiera matusebüroo Ritus väikebussis polnud külmutusseadmeid ja pealtnägijate sõnul sõidutati selles ühtekokku kaheksat kilekottides laipa, vahendas Postimees.

«Ma küll ei tahaks, et minu isa või ema oleks seal,» tõdes Viljandi krematooriumi töötaja Ütsik. Tema sõnul on siinsesse krematooriumisse toodud kadunukesi Soomest, Rootsist, Saksamaalt ja ka Lätist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles