Eraisikud saavad taotleda toetust ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga liitumiseks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toetust jagatakse elamu ühendamiseks ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga või elamule kogumismahuti rajamiseks või ümberehitamiseks.
Toetust jagatakse elamu ühendamiseks ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga või elamule kogumismahuti rajamiseks või ümberehitamiseks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) avab taotlusvooru eraisikutele ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga liitumiseks või reovee kogumise nõuetekohase mahuti paigaldamiseks. Taotluste vastuvõtt algab 5. juunil.

Huvi toetuse vastu on juba enne vooru avamist suur. Toetust jagatakse elamu ühendamiseks ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga või elamule kogumismahuti rajamiseks või ümberehitamiseks piirkonnas, kus  ühiskanalisatsiooni pole, ning on teada, et ühisveevärki ja -kanalisatsiooni sinna lähima viie aasta jooksul ei rajata. Toetust saavad taotleda elanikud, kelle majapidamine asub reoveekogumisalal, mille reostuskoormus on üle 2000 tarbija. Seda, kas elukoht asub reoveekogumisalal, saab kontrollida keskkonnaregistrist.

Toetuse suurus lähtub samasuguste ehitustööde tänavu jaanuaris väljaselgitatud keskmisest maksumusest ning sõltub rajatava torustiku pikkusest. Taotlusvooru eelarve on 10 miljonit eurot ning taotlusi võetakse vastu eelarve täitumiseni. Taotluste vastuvõtmise lõpetamisest teatatakse üleriigilises päevalehes ja KIK-i kodulehel. Keskmised toetuste summad jäävad vahemikku 2000–2500 eurot. Toetust välja makstes peab KIK tulumaksuseaduse kohaselt kinni tulumaksu.

Toetust ei anta elamusiseste torustike ehitustööde, veemõõdusõlmede rajamiseks, varem tehtud tööde rahastamiseks ning hoonestamata või ehitusjärgus elamutega kinnistule torustiku rajamiseks. Kui on rajatud liitumispunkt nii vee- kui ka kanalisatsiooniga liitumiseks, on toetuse saamise eelduseks liitumine mõlema teenusega. Ühe kinnistu kohta võib esitada ühe taotluse.

Taotlemine käib e-toetuste keskkonna kaudu või KIK-i kodulehelt leitava vormi kaudu, mida on võimalik saata nii e-posti teel (info@kik.ee) kui paberil (Narva maantee 7-a, 10117 Tallinn). Taotlusi saab esitada 5. juunist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles