Mulgi rattaralli pakub leevendust pikale arstijärjekorrale

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi rattaralli tervisespordi stardigrupi rühmajuhina sõidab kardioloog Urmo Kiitam (tagumine).
Mulgi rattaralli tervisespordi stardigrupi rühmajuhina sõidab kardioloog Urmo Kiitam (tagumine). Foto: Sander Maasing

Pühapäevasel Filtri maanteekarikasarja kolmandal etapil, 8. Mulgi rattarallil on osalejatel suurepärane võimalus küsida nõu südame- ja veresoonkonna haiguste diagnostika, ravi ja ennetuse kohta. Nimelt tegutseb  tervisespordi stardigrupi rühmajuhina erandkorras Põhja-Eesti regionaalhaigla kardioloog Urmo Kiitam.

See on rahuliku sõidu eelistajatele ja algajatele mõeldud grupp, kus sõidetakse grupijuhi koordineerimisel rahulikus tempos. Selles grupis ei trügita ega üritata teistel eest ära sõita – liigutakse organiseeritult üheskoos rattasõitu nautides.

«Urmo Kiitam on lapsest saati rattatreeningutel käinud ja hiljemgi harrastajana erinevatel rahvaspordiüritustel kaasa löönud,» lausus Filtri maanteekarikasarja peakorraldaja Mihkel Reile. «Lisaks erialasele nõule saab Kiitamilt uurida, kuidas teha tervisesporti nii, et see poleks varjatud tippsport. See on väga hea võimalus tippspetsialistilt otse arstijärjekorda ootamata küsimustele vastuseid saada,» lisas sarja korraldaja.

Filtri Mulgi rattarallil saab valida 101 ja 45 kilomeetri distantsi vahel. Soodushinnaga eelregistreerimine lõpeb kolmapäeva südaööl.  Teisipäeval lõunaks oli oli end põhisõidule kirja pannud ligi 200 rattasõpra.

Mulgi rattarallil algab ja lõpeb Viljandis Posti tänaval, Kõrgemäe ja Väikese tänava vahelisel lõigul. Kell 12 saavad lähte pikale sõidule minejad, kell 12.10 on start lühikesele ehk 45 kilomeetri sõidule, kell 12.15 lähetatakse rajale noortesõidul osalejad ning minut pärast seda on tervisesõidu start.

Osalejate registreerimine on internetiaadressil aerobike.ee ning võistluste juhendi leiab Viljandi rattaklubi lehelt.

Pühapäeval on osalejate registreerimine võistluskeskuses ning siis registreeritakse ka kell 12.20 algavate lastesõitude osalejad.

Rattaralli rajakaart.

Mulgi rattaralli rajakaart
Mulgi rattaralli rajakaart Foto: VILJANDI RATTAKLUBI
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles